Cykelns dag 3 juni

Lunds kommun kommer att göra en satsning på cykelns dag som är 3 juni kl 14-17. Man kommer att använda sig av Lundarundan och har därför köpt 100 st rundor. Den primära målgruppen för Cykelns dag är barn och därför har vi fixat en barnrunda med 6 kontroller i centrum. Stort tack till Christer Ljungqvist, Peter Bengtslin och Gert Nilsson som tog fram en snygg barnvariant. Vi medverkar med två personer på Cykelns dag. Det blir Pesho Hedberg och någon till. Så här presenterar Lunds kommun cykelns dag:

”Den 3 juni finns tjänstemän från Tekniska förvaltningen och Lunds orienteringsklubb på plats på Stortorget mellan kl 14-17 för att fira Cykelns dag. Detta firas i Lund med bl.a. en ny framtagen barnversion av Lundarundan. Lundarundan är en årlig orienteringsutmaning skapad av Lunds orienteringsklubb. Den kan genomföras till fots eller på cykel och lär oss mer om vår stad. För Tekniska förvaltningen är detta ett första steg i en strategiskt satsning för att öka barn- och ungas cyklande. Visst är det miljövänligt och hälsosamt att cykla – men det är också riktigt kul! Därför är vi extra glada över det fina arbete som Lunds orienteringsklubb lagt ner för att skapa en barnversion av Lundarundan! I Barnversionen finns det 6 kontrollpunkter på centrala platser i stadskärnan. Lundarundan kan användas för att på ett lekfullt sätt få barn- och unga att lära känna sin stad med nya ögon och känna ägandeskap till sin närmiljö. När dessutom världen runt om oss inte är sig lik kan vi passa på att ta oss tiden att utmana vårt orienteringssinne.”

Denna cykel markerar platsen för Cykelns dag

Lämna en kommentar